2012. február 1., szerda

ORSZÁGOS ISKOLARÁDIÓ HÁLÓZAT


A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) több mint két évtizede segíti, támogatja és képviseli az általános és középiskolákban tevékenykedő diákújságírókat, diákrádiósokat. A kiemelkedően közhasznú szervezet képzéseket, programokat, tanfolyamokat és táborokat kínál a média iránt érdeklődő fiataloknak. Munkájukba betekintést nyer, ha felkeresi a DUE Médiahálózat honlapját (www.due.hu).
Ezúton szeretnénk felhívni a diákönkormányzatok és a diákönkormányzati munkát segítő pedagógusok figyelmét a DUE egy közelmúltban megújult ingyenes szolgáltatására.
Az iskolarádiók munkájának segítésére hozták létre közel 20 éve az Országos Iskolarádió Hálózatukat.
E hálózatnak ma már több mint 250 iskola a tagja szerte az országból.


Az Iskolarádió Hálózat működésének lényege, hogy havonta készítenek és juttatnak el az iskolákba olyan színvonalas, minőségi diákrádiós műsorokat, melyeket az óraközi szünetekben lejátszhatnak az iskolarádiók, illetve aminek részanyagait fel tudják használni a diákok rádiós munkájuk során.
Korábban kizárólag postai úton, CD-n juttatták el a műsorokat az iskolarádióknak, de a közelmúltban megvalósult fejlesztés nyomán immár online, az internetről is letölthetőek a műsorok a hálózat tagiskolái számára (www.dueradio.hu).
A DUE szolgáltatása ingyenes, a hálózat tagjainak csak annyit kell vállalniuk, hogy bizonyos műsorokat (egyes tematikus ismeretterjesztő műsorokat) leadják az iskolarádióban, és a műsorok lejátszását vagy az interneten vagy egy válasz-levelezőlapon visszajelzik.
A hálózat tagiskoláinak iskolarádiósait vendégül látják a legnagyobb éves szakmai programjukon, az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. Itt az iskolarádiók egy jutalomsorsoláson is részt vesznek, ahol a munkájukhoz szükséges technikai eszközöket nyerhetnek.
Amennyiben élni szeretnének a felkínált lehetőséggel, akkor a megállapodás kitöltésével és postafordultával történő visszaküldésével csatlakoznak az Iskolarádió Hálózathoz.
 Amennyiben kérdésük lenne a DUE Országos Iskolarádió Hálózattal kapcsolatban, akkor forduljanak Nagy Zsolt hálózati koordinátorhoz, telefonon (+36 30 474 9602) vagy e-mailben (nagy.zsolt@due.hu). A műsorokat meghallgathatják a www.dueradio.hu oldalon a „nyilvános műsoraink” menübe a vendeg@due.hu/vendeg felhasználónév-jelszó párossal belépve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése