2013. június 3., hétfő

"Légy Te is láncszem!” - Rajzpályázat általános iskolásoknak



Gondolj a kedvenc élelmiszeredre, amelyet készen vehettek a boltban! Majd mutasd meg, hogy szerinted hogyan jut el ez a termék a fent leírtak alapján az élelmiszerláncban hozzád! Mit kell tennie ebben a láncban az embereknek, hogy végül finom és biztonságos élelmiszer kerülhessen az otthonokba? Ha a témakörben bármi eszedbe jut, ne habozz, fesd meg, rajzold le vagy használd a számítógépet és nyerd meg a sok nyeremény egyikét! Az alkotáshoz használhatsz hagyományos technikákat (zsírkrétát, színes ceruzát, festéket, temperát vagy akár filctollat is), sőt készíthetsz számítógépes grafikát is, határt csak a fantáziád szabhat.


KIK PÁLYÁZHATNAK?
1. korcsoport: 1-3 osztály (hagyományos technikák)
2. korcsoport: 4-6 osztály (hagyományos technikák) 
3. korcsoport: 7-8 osztály (hagyományos technika és számítógépes grafika) 

A programban csak egyéni pályázatot tudunk fogadni, közös munkát nem. Az iskolák természetesen összegyűjtve is elküldhetik a tanulóik műveit, ha azok külön-külön azonosíthatók maradnak. 

HOGYAN PÁLYÁZHATSZ? 
1. Küldd be nekünk alkotásodat 2013. szeptember 30-án 23:59 óráig a NÉBIH Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóság, Projektmenedzsment Osztály nevére (címünk: 1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.) , „LÁNC-LÁNC-ÉTELLÁNC” jeligére a hiánytalanul kitöltött Pályázói adatlappal együtt, amelyet a http://www.nebih.gov.hu oldalról tudsz letölteni (kérheted a szüleid segítségét). 
 2. A művedet (bármilyen általad választott technikával) A/4-es méretben adhatod le. Számítógépes grafikák esetében CD-t is elfogadunk. 
3. Ne feledd, hogy a pályaműveket kizárólag a kitöltött pályázati adatlappal együtt tudjuk elfogadni! 
4. A lap hátoldalára feltétlenül írd rá a nevedet és az életkorodat! (Ezek hiányában jelentkezésedet sajnos nem tudjuk elfogadni.) 
5. Mivel még nem múltál el 14 éves, ne felejtsd el adatlapodat valamelyik szülővel aláíratni, mert nevezésed csak így lesz érvényes! 
6. A pályázat beküldésével egyidejűleg elismered, hogy az elkészített pályamű a Te saját alkotásod, és engedélyezed annak megjelenítését Facebook oldalunkon, honlapunkon, illetve egyéb kiadványainkban. 

LEADÁSI HATÁRIDŐ: 2013. szeptember 30. 

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA ÉS DÍJAZÁSA: Az alkotásokat korcsoportonként külön díjazzuk és értékeljük. A nyerteseket egy 4 tagú zsűri választja ki a 3 korcsoport legjobb alkotói közül. 

Díjak: 
1. csoport: 1-3 osztályosok Fődíj: családi (max. 5 fő) belépőjegy a Fővárosi Nagycirkuszba (Budapest), a cirkusz jóvoltából 
2. csoport: 4-6 osztályosok Fődíj: családi (max. 5 fő) belépőjegy a Seholsziget Élményparkba (Nőtincs), az élménypark ajándékaként
3. csoport: 7-8 osztályosok Fődíj hagyományos technika esetében: családi (max. 4 fő) belépőjegy a Csillebérci Kalandpálya (Budapest), a kalandpálya ajándéka 
Fődíj a számítógépes grafikát készítők számára: könyvcsomag és NÉBIH logós pendrive. 

Ha nem Te vagy az első, akkor sem kell csüggedned, mert a második és harmadik helyezettjeink sem maradnak üres kézzel! A
2. helyezett díja korcsoportonként: 1db festő- és rajzcsomag, melynek értéke: 10 000 Ft, a Crayola támogatásával. 
A 3. helyezett díja korcsoportonként:1 db rajzkészlet, melynek értéke: 5 000 Ft, a Crayola támogatásával. A zsűri korcsoporttól függetlenül a legkreatívabbnak ítélt pályázónak különdíjat ad, amely egy könyvcsomag 5000 Ft értékben, a Tessloff-Babilon Kiadó jóvoltából. 
Az eredményeket 2013. október 7-én tesszük közzé a NÉBIH hivatalos honlapján (http://www.nebih.gov.hu) és Facebook oldalán (https://www.facebook.com/nebih.hu). Természetesen nyerteseinket e-mailben is értesítjük, és egyeztetjük az adatokat a nyeremények átvételéhez. Várjuk alkotásaitokat! Ne felejtsd! Légy Te is láncszem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése