2014. július 14., hétfő

Okosan az interneten

Az Otthon a neten a gyerekek tudatos internethasználatához kíván segítséget nyújtani. Szó van az internet veszélyeiről is, de a hangsúly elsősorban az internetben rejlő lehetőségeken van.  A célcsoport: 5-8 , illetve 9-12 éves gyerekek és természetesen a szüleik. 

A weboldal segít a gyerekeknek felfedezni a számukra hasznos, életkoruknak megfelelő tartalmakat, és közben a saját nyelvezetüket használva, konkrét példákon keresztül tudatosítja, hogy mire figyeljenek jobban oda, hogy elkerüljék a kellemetlen meglepetéseket. Az oldal gyerekek közreműködésével készült. Hangos-animációs anyagokkal, saját gyártású kisfilmekkel segíti az internetezés alapjaival való ismerkedést. Gyermek-szereplők adják át saját tapasztalataikat az internetezésben még kevésbé jártas kortársaiknak.

 Az 5-8 éveseknek szól a FELFEDEZŐK alfejezet. Nekik az „okosodó” fülnél azt magyarázzák el, hogy mit tegyen, és mit ne tegyen a kezdő internetező. A „kincsesláda” az internet végtelen játékszobáját mutatja meg zenékkel, videókkal, mesékkel, rajz- és természetfilmekkel, a „játszóházban” pedig foglalkoztató játékok találhatók. 


A 8-12 évesek a KALANDOZÓK, akik a „rutinpályán” azt is megtanulhatják, hogy miként kerüljék el a veszélyes, káros oldalakat, és melyek a számukra értékes tartalmak. A „mentőöv” alfejezetben pedig tippeket és konkrét segítséget is kaphatnak, ha problémába ütköznek, és nincs a közelben senki, akitől kérdezni lehet. A „kalandparkban” és a „szörfölj okosan” oldalakon rajzfilmeket, szórakoztató videókat, tartalmas játékokat, zenéket, hasznos linkeket találhatnak. 

Kapcsolódó link:  http://okosotthon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése