2012. március 19., hétfő

MOBILIS Interaktív Kiállítási Központ

Elkészült Győrben az Európában is egyedülálló tematikus tudományos játszóház, a mobilis Interaktív Kiállítási Központ. Az 1,9 milliárd forintos, európai uniós támogatással megvalósult önkormányzati beruházással egy olyan, úgynevezett „science center” jött létre, amelynek 73 interaktív eszközét a március 15-ei nyitást követően ki is próbálhatják a látogatók.  

Látványlabort és kreatív foglalkoztató teret is magában foglal majd a Mobilis nevet viselő interaktív kiállítási központ, amelyet március 14-én nyitottak meg Győrben a Széchenyi István Egyetem tőszomszédságában. A mobilis a térség legújabb oktatási-kulturális-turisztikai attrakciója, a szabadidő eltöltésének páratlan módját teremti meg. A háromszintes interaktív központ küldetése a műszaki életpályák népszerűsítése, az oktatás, illetve az észak-dunántúli gazdaság kapcsolatának erősítése.


Bár Európában már nem ismeretlen a science center fogalma, a járműiparra, illetve annak technikai vívmányaira fókuszáló győri kiállítási központ egyedülálló a kontinensen. A témaválasztás nem véletlen; az autóipar és a műszaki oktatás fellegvárában egyre fontosabb kérdés a képzett szakember utánpótlás biztosítása. Ehhez kíván hozzájárulni a mobilis azzal, hogy a nem formális oktatás segítségével egyre több diákkal szeretteti meg a műszaki- és természettudományokat.
További információ: http://mobilis.gyor.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése