2014. március 3., hétfő

Megjelentek a 2013-as kompetenciamérés eredményei

A 2013. május 29-én a hatodik, a nyolcadik és a tizedik évfolyamos tanulók részvételével lezajlott Országos Kompetenciamérés fenntartói, intézményi, telephelyi eredményei 2014. február 28., péntektől elérhetők az Oktatási Hivatal (OH) oldalán. A mérés tesztanyagai és háttérkérdőívei szintén megtalálhatók a honlapon.

A tanulók egyéni eredményei a tanuló mérési azonosítójának ismeretében a tanulók, szüleik és tanáraik számára szintén elérhetők a honlapon. 
 
Az Oktatási Hivatal emellett a mérés eredményeiről összefoglaló, országos jelentést is készített, amelyet megküld az oktatásért felelős miniszternek. Az országos jelentést az Emberi Erőforrások Minisztériuma legkésőbb 2014. április 30-ig nyilvánosságra hozza. A mérés tesztanyagai és háttérkérdőívei szintén megtalálhatók a honlapon. A mérés lebonyolítására vonatkozó szabályokat a Lebonyolítás, módszertan oldalon található dokumentumok ismertetik.

A 2013/2014. tanévben az Országos Kompetenciamérés tesztjeit 2014. május 28-án, szerdán töltik ki a tanulók. E rendelkezések értelmében a mérésben minden 6., 8. és 10. évfolyamos tanuló részt vesz. A mérés eredményeiről az Oktatási Hivatal a korábbi években megszokott rend szerint szintén jelentéseket készít legkésőbb 2015. február 28-ig.

Forrás: Edupress

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése