2014. november 14., péntek

Pályaválasztási tájékoztató kiadvány - 2014

Az általános iskola befejező évében fontos döntés előtt állnak a tanulók és szüleik. El kell dönteni, hogy milyen iskolatípusban, melyik iskolában tanuljanak tovább. 
Ez még akkor is nehéz feladat, ha az utóbbi évek munkaerő-piaci helyzetét tekintve az elhatározás nem biztos, hogy egy életre szól. A egész életen át tartó tanulás a fiatalok életében egyre jelentősebb szerephez jut. 
A megalapozott döntéshez, helyes önismeretre van szükség, valamint ismeretekkel kell rendelkezni a választott pályáról, az ahhoz szükséges képességekről és ezek megszerzésének lehetőségéről. A döntés kockázattal jár, ennek felelősségét a tanuló viseli leginkább, de a szülőknek is az a megnyugtató, ha olyan iskolában tudják gyermekeiket, ahová szívesen jár, jól teljesít. Ehhez a lehetőségek pontos számbavételére van szükség.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet ebben az évben is azzal segíti a pályaválasztó tanulókat és szüleiket, hogy kiadványban adja közre a megye középfokú iskoláinak gyűjteményét, az indítandó osztályokat és az ezekbe felvehető tanulók számát, valamint azokat az információkat, amelyek segítenek a döntésben. Ebben az évben ez a kiadvány a Pedagógiai Intézet honlapjáról tölthető le elektronikusan.

Kiadványunkat a köznevelési intézményekből beérkezett bemutatkozó adatok alapján állítottuk össze, csak néhány szerkesztési módosítást hajtottunk végre. Kérjük, ha módjukban áll, tájékozódjanak az érintett iskolák honlapján is, amelyeknek elérhetősége szintén megtalálható az adatok között.

A beiskolázással kapcsolatban információ kérhető az intézetben Demeter Tiborné pedagógiai előadótól:
telefon: 56-510-710 105-ös mellék,
e-mail: demeter.tiborne@szolnok-ped.sulinet.hu

Letölthető dokumentum:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése