2012. szeptember 28., péntek

MIK AZ ERŐSSÉGEID?



Az ideális pálya- és munkaválasztás szempontjából elengedhetetlenül szükségünk van magas szintű önismeretre. A Nemzeti Pályaorientációs Portálon található kérdőívek kitöltése az önismeret növelését segíti elő, hiszen így olyan területekre vonatkozóan tudhatsz meg többletinformációt magadról, amelyeket eddig kevéssé ismertél, vagy amiben nem voltál biztos.


A kérdőívek között igen sokfélét találsz majd. Az egyes területekre (pl. érdeklődés, képesség, stb.) vonatkozóan vannak rövid és hosszú kérdőívek is. A rövid kérdőíveket gyorsabban ki tudod tölteni, de ezek nem adnak olyan összetett eredményt, mint a hosszú változat. Ezért ha kicsit több időd van, inkább töltsd ki a hosszú verziót is, hogy minél több információt szerezhess magadról.
A kérdőívek korosztály szerint is csoportosíthatók, így ha általános iskolás vagy, válaszd az "általános iskolás"; verziót, ha középiskolás, a "középiskolás" verziót, stb. Így könnyebb lesz a kérdőív kitöltése, és az eredmény is a Te élethelyzetednek és életkorodnak megfelelően lesz megfogalmazva.

A portálon történő regisztráció számos előnnyel jár a kérdőívek praktikus felhasználhatósága szempontjából is. A regisztrált felhasználók bármikor félbehagyhatják a kérdőív kitöltést, mert az egy ismételt belépéskor ugyanott folytatható. Így ha nincs időd egyszerre megválaszolni a kérdőív összes kérdését, visszatérhetsz rá egy későbbi időpontban. További előny a regisztrált felhasználók számára, hogy a korábban kitöltött kérdőívek eredményei is bármikor megtekinthetők újra.

Ha a kitöltött kérdőívek eredménye alapján szeretnél foglalkozásajánlatot is kapni, az alábbi kérdőíveket mindenképpen töltsd ki:

Érdeklődési kör, pályakör: Érdeklődési Irányok Kérdőív – középiskolás vagy Pályaérdeklődési Kérdőív – felnőtt – hosszú
Munkamód: Munkamód Kérdőív – általános iskolás/középiskolás/felnőtt – rövid
Képességek, készségek: Képességek-készségek Kérdőív – általános iskolás/pályakezdő/felnőtt - hosszú

Ezen kérdőívek kitöltését követően olyan foglalkozásokat ajánlanak számodra, amelyek illeszkednek érdeklődésedhez/képességeidhez/a rád jellemző munkamódhoz.
A portálon a Tanulás Világába vagy a Munka Világába lépve különböző "élethelyzetek"-re kattinthatsz. Ezekbe lépve megtalálod azokat a kérdőíveket, amelyek kifejezetten arra az élethelyzetre illeszkednek.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése