2013. szeptember 30., hétfő

Hogy könnyebben döntsél pályaválasztásodban...

Ajánlom figyelmetekbe a döntök.hu portált, amely segít az általános- és középiskolás fiataloknak abban, hogy időben foglalkozzanak a pályaválasztással, és a számukra legmegfelelőbbet találják meg. Az oldalon minden segítséget megtalálsz ahhoz, hogy a helyes döntést hozd meg szüleiddel.

Jó vagy matekból? Vagy inkább a helyesírás az erősséged? Talán a környezetismeretben vagy a legügyesebb? Az oldal szerkesztői összegyűjtöttek neked pár foglalkozást. Mi lehetsz ha nagy leszel?
  • ha jó vagy matematikából, lehetsz: mérnök, pénzügyi munkatárs, építész, pénztáros, informatikus, közgazdász, matematikus, statisztikus, és még sok minden más.
  • ha jó vagy nyelvtanból, lehetsz: kereskedő, műsorvezető, tanár, eladó, képviselő, szóvívő, író, és még sok minden más.
  • ha jó vagy környezetismeretből, lehetsz: biológus, erdész, borász, kertész, állattenyésztő, állatgondozó, környezetvédő, és még sok minden más.
  • ha jó vagy rajzból, lehetsz: művész, grafikus, illusztrátor, tervező, és még sok minden más.
  • ha jó vagy technikából, lehetsz: technikus, szerelő, műszerész, szerszámkészítő, és még sok minden más.
  • ha jó vagy testnevelésből, lehetsz: úszómester, élsportoló, edző, és még sok minden más.
Rengeteg foglalkozás közül választhatsz. A fenti példákon túl, összeállítottak egy táblázatot, melyben valamennyi foglalkozáshoz összegyűjtötték, hogy milyen tantárgyakat vesz igénybe. Így könnyebben dönthetsz arról, mi leszel ha nagy leszel.

 a táblázatot ITT letöltheted

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése