2013. október 17., csütörtök

Elindult a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás

Október 15-én kezdetét vette a 2014 februárjában induló felsőoktatási képzésekre történő jelentkezési időszak, az úgynevezett keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás. A jelentkezőknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, mely egyetem, főiskola mely szakán szeretnének továbbtanulni.

A keresztféléves eljárás során meghirdetett önköltséges alapszakokra, osztatlan képzésekre és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek legalább érettségi bizonyítvánnyal. A 2014 februárjában induló állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok felvételizhetnek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy 2014 januárjában szerzik meg azt.
Az e-felvételi, a felsőoktatásba történő jelentkezés online felülete a jelentkezési határidőig folyamatosan a felvételizők rendelkezésére áll. Az e-felvételi használatához első lépésként regisztrálni kell a www.felvi.hu oldalon. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, az űrlapok kitöltése bármikor folytatható, a végleges jelentkezéseket legkésőbb 2013. november 15-ig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje 2013. november 23., ami – tekintve, hogy munkaszüneti napra esik - 2013. november 25. 

A tavalyi keresztféléves eljáráshoz hasonlóan a felvételi eljárás tudnivalóit és a meghirdetéseket tartalmazó hivatalos tájékoztató kizárólag elektronikus formában jelenik meg a www.felvi.hu honlapon, a már jól ismert formában. A tavalyi eljárástól eltérően azonban, idén jelentkezni is kizárólag csak elektronikusan lehet, a www.felvi.hu oldalról elérhető e-felvételi keretében.
 
A tájékoztatóban a jelentkezők továbbra is megtalálják a felvételi eljárás szabályait, valamint a hivatalosan meghirdetett képzéseket. 
A felvételi eljárás során maximum 5 jelentkezési hely jelölhető meg. A jelentkezés alapdíja 9.000,- Ft, amelyért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. A további legfeljebb 2 jelentkezési helyért 2.000-2.000,- Ft kiegészítő díjat kell fizetni. (Ugyanazon intézmény, ugyanazon szakának állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése, ha ugyanaz a képzési szint és munkarend is, csak a finanszírozási forma tér el, bár külön sorban szerepel majd a jelentkezéskor, az eljárási díjak számításakor egy jelentkezési helynek számít.)

Forrás: Educatio.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése