2013. október 22., kedd

Euroscola-játék: őszi forduló

Az Európai Parlament fiatalok számára indított programja az EUROSCOLA-program, amely kapcsán 28 tagállam középiskolás diákjai vehetnek részt az "Európai Fiatalok Parlamentje" formájában megrendezésre kerülő találkozókon az Európai Parlament strasbourgi üléstermében. A nemzetközi EUROSCOLA-programba az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája által szervezett online vetélkedőben elért eredmények alapján lehet bekerülni.

A 16-18 éves középiskolás korosztályt célzó Euroscola internetes tudásalapú kvízjátékban résztvevő iskolák közül a legjobban teljesítő csapatok (24 diák + 2 kísérő) vehetnek részt a strasbourgi nemzetközi Euroscola-programban, ahol a magyar diákok az Európai Parlament plenáris üléstermében mérhetik össze tudásukat a többi 27 tagállamból érkező fiatallal.

A játék menete
Az Euroscola-játék internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó különböző nehézségű feleletválasztós kérdésekkel. A kvízjáték egész évben elérhető, így a felkészülő csapatok tesztelhetik tudásukat, megismerkedhetnek és rutint szerezhetnek a játék működésével kapcsolatban. Mivel a játék különböző területek, tantárgyak tudásbázisára épít, ezért remek lehetőséget kínál a diákok komplex ismereteinek játékos fejlesztésére, valamint arra is, hogy csapatban játszva közösségi élményt nyújtson egy egész osztály, csoport vagy évfolyam számára.

Őszi versenyidőszak: 2013. november 4. - november 17.
A versenyidőszak alatt a vetélkedőben való részvételhez regisztráció szükséges: egy iskola egy csapattal regisztrálhat, és a versenyidőszak alatt csak egyszer töltheti ki a kvízt. A teljes kvíz megoldása körülbelül 15 percet vesz igénybe. A nyertes csapat az iskolája részére nyeri a részvételi lehetőséget: ennek megfelelően a kiutazó diákok nem feltétlenül kell, hogy megegyezzenek az online Euroscola-játékon vetélkedő diákokkal.

Nyeremény
A versenyidőszak alatt a játékban legjobban teljesítő csapatok (24 diák és 2 pedagógus) részvételi lehetőséget kapnak a strasbourgi nemzetközi Euroscola-programban. A nyertes csapatok a 2014 januárja és májusa között megrendezésre kerülő Euroscola-napokon vehetnek részt. A kiutazást az Európai Parlament támogatja.
A kvízjáték, a részletes versenyszabályok és az Eurscola-programban való részvétel feltételei a www.euroscola.hu oldalon érhetők el. A korábbi nyertes csapatok strasbourgi utazásról szóló élménybeszámolóit az alábbi oldalon olvashatja.
A vetélkedővel kapcsolatban az Iroda a +36 1 411 35 40-es telefonszámon vagy az epbudapest@europarl.europa.eu e-mail címen tud kérdéseikre válaszolni.

További információ:

Forrás: Oktatási Hivatal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése