2011. december 2., péntek

"Az iskola rendőre" programról

Megyénkben már évek óta hagyománya van az iskolai tanév ideje alatt, az oktatási intézmények közelében a frekventáltabb helyeken lévő gyalogos-átkelőhelyek nyílt, rendőri biztosításának. A rendőri jelenlét célja a gyermekek által elszenvedett közlekedési balesetek számának csökkentése, valamint a gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítése. Az iskolák rendőri biztosítása, a forgalom segítése tanítási naponként délelőtt és délután egy-egy óra, amelyet rendőrök, polgárőrök esetenként településőrök látnak el.
Az iskolarendőrök az osztályfőnöki órák keretében - felkérés esetén szülői értekezleten, fogadóórán - tájékoztatást adnak a korosztályt érintő veszélyekről, a helyes közlekedési magatartásról. Baleset- és bűnmegelőzési kiadványokat adnak a tanulóknak, koordinálják a KRESZ oktatást, részt vesznek a reggeli forgalom segítésében, szabálytalankodók kiszűrésében. A helyi rendőri szervek – az iskola rendőrök segítségével - közlekedésbiztonsági versenyeket szerveznek, nyílt napokat rendeznek és lehetőséget biztosítanak az iskoláknak, hogy a helyi kapitányságokra látogatva megismerkedjenek a rendőri munkával.
Az elmúlt évek tapasztalatai bebizonyították a kezdeményezés szükségességét, a rendőri jelenlét miatt a gyermekek, pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat, ezért Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 2011/2012. tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program.

Éljetek a lehetőséggel az alábbi elérhetőségeken:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Megyei Balesetmegelőzési Bizottság
5002. Szolnok, Baross út 39. Pf.: 97,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése