2014. január 23., csütörtök

Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállítás

A TIT Kossuth Klub Egyesület és az Uránia Ismeretterjesztő Alapítvány pályázatot hirdet 10-19 éves diákok számára természettudományi és műszaki tematikájú – elsősorban a megújuló energiákkal és a fenntarthatósággal kapcsolatos – tetszőleges tárgyú, jellegű diákalkotások megvalósítására.

A kidolgozott pályaművek tükrözzenek (a pályázó életkorától elvárható) elmélyült, tudományosan megalapozott érdeklődést, komoly kutatómunkát és/vagy innovatív műszaki készségeket. Éljen a pályázó valamely tudományos eljárással (jelenségvizsgálat, kísérletezés, következtetések levezetése, szintetizálás) és/vagy ötletes technikai megoldásokkal.
Elengedhetetlen, hogy a pályamű igényes kivitelű, érthető és hatékonyan bemutatott legyen. Egyaránt lehet pályázni elméleti pályaművekkel (poszter, számítógépes program) és gyakorlati természetű alkotásokkal (modelltárgy, kreatív eszköz, terepasztal, makett stb).
 
A pályázatra jelentkezni az elkészítendő pályamű 1-3 oldalas szinopszisának (vázlatos ismertetésének) benyújtásával lehet 2014. március 14-ig
 
A kész pályaművek nyilvános bemutatására és zsűrizésére várhatóan a Miskolci Egyetemi Napokon (MEN 2014) kerül sor, 2014. május 10-én, szombaton. A pályaműveket elbíráló zsűriben neves tudósok, oktatók vesznek részt. A zsűri elnöke: dr. Gyenes Károly villamosmérnök-informatikus, egyetemi docens (BMGE). A kiállításon a pályázók részvétele ingyenes.

A kiállításon való részvétellel kapcsolatban felmerülő utazási költséget a diákoknak a költség 50%-áig, legfeljebb 5.000 Ft értékig térítik meg. A felmerülő szállásköltséget a pályázók viselik. Igény esetén a vidéki diákok és felkészítő tanáraik részére mérsékelt áron szálláslehetőség biztosított. A határon túli pályázók és felkészítő tanáraik szállásköltségét a szervezők átvállalják.

A legjobb 3 pályamű alkotója (alkotói kollektíva esetén pályaművenként 1 fő) részvételi lehetőséget kap a Nemzetközi Tudományos és Technikai Szabadidő Mozgalom (MILSET) által várhatóan 2014. szeptember 28. – október 4. között Cagliariban (Olaszország) megrendezésre kerülő, 5(+2) napos 10th Expo-Sciences Europe 2014 (ESE 2014) elnevezésű európai diákalkotó fesztiválon. A résztvevőknek a pályaműveiket a fesztiválon angol (esetleg francia vagy német) nyelven kell bemutatniuk.

További 4 pályamű egy-egy alkotója részt vehet a Magyar Géniusz Programhoz csatlakozott Tehetségpont-hálózat tagszervezetei vagy más, természettudományi és/vagy-műszaki szakmai szervezet által 2014 nyarán megrendezésre kerülő hazai vagy külföldi tudományos vagy szaktáborok egyikében, amelyet a díjazott diák választhat ki. A részvételhez díjazottanként maximum 50.000 Ft támogatást adható.

A legsikeresebb pályaművek diákalkotóinak felkészítésében kiemelkedő szakmai és szervező munkát vállaló, 4 fő pedagógust 25-25.000 Ft értékű könyvutalvánnyal jutalmazzák.

További infó:
a +36-1/338-4295-ös, a +36-20/614-4540-es vagy a +36-20/445-8919 telefonszámokon, illetve a tehetsegpont@kossuth-klub.hu e-mail-címen.
 
Forrás: Tehetség.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése