2012. október 10., szerda

„Képző” - festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázat

A Diákhitel Központ Zrt. meghirdette „Képző” elnevezésű festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatát, melynek témája a társadalmi elkötelezettség, a szociális érzékenység, az esélyegyenlőség megjelenítése. A győztes alkotó félmilliós díjban részesül.

A november 2-án éjfélig tartó nevezési időszak alatt a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények diákjai és hallgatói bármely festészeti, grafikai vagy fotóművészeti alkotással pályázhatnak.
A beérkezett alkotások az A38 Hajó kiállítótermében kerülnek kiállításra november 26. és december 9. között. 




A kiállításhoz igényes katalógus is készül, melyben bemutatkoznak a győztes pályaművek és készítőik.
A pályázatra – a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap, illetve a pályaművekről készült reprodukciók elküldésével – minden olyan festészeti, grafikai vagy videoművészeti alkotással és fotóval lehet jelentkezni, mely valamilyen módon felhívja a figyelmet a társadalmi különbségek visszásságaira, az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságára.
A jelentkezéseket a kepzo@diakhitel.hu címre várják.

A pályázaton indulhat mindenki, aki magyarországi közép- és felsőoktatási intézmény jogviszonnyal (érvényes diákigazolvánnyal) rendelkező hallgatója. Egy pályázó maximum három festészeti (olaj, tempera, gouache, akril stb. technikákkal készített alkotások), grafikai (sokszorosított vagy egyedi grafika, ide értve a számítógépes alapú képzőművészeti technikákat), vagy fotóművészeti (analóg vagy digitális) technikával készült alkotással pályázhat.

A beküldött pályaművek előzsűrizésen esnek át, a továbbjutó művekből szakmai zsűri választja ki a díjazott, illetve a kiállításon részt vevő alkotásokat. A pályázat nyertesét 500 ezer, a másodikat 300 ezer, a harmadikat 200 ezer forinttal díjazza a Diákhitel Központ Zrt.
További részletes információ, jelentkezési lap, pályázati kiírás  ITT  található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése