2012. október 25., csütörtök

Pályaválasztási kiállítás és szakmai nap

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja folytatva az előző évek hagyományát 2012. november 7-8-án rendezi meg a „Dönts jól, jövőd a tét” Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napokat Szolnokon a Széchenyi István Gimnázium Sportcsarnokában. 

A kiállító középiskolák, főiskola, partner intézmények és felnőtt képző szervek a megye valamennyi településéről várják a pályaválasztás előtt álló nyolcadikosokat, de a szakképzetlen, vagy szakmájukban elhelyezkedni nem tudó fiatalok, és a pályakorrekció előtt álló felnőttek is kaphatnak átfogó képet az elsajátítható szakmákról, képzésekről. A színpadon a kiállító oktatási intézmények tanulói kulturális műsorokkal szórakoztatják az érdeklődőket. 

 A pályaválasztást, pályaorientációt segítik az érdeklődés és képességvizsgáló programok, szakma mozi, nyelvi szintfelmérő, külföldi képzési,- ösztöndíj,- és munkavállalási lehetőségek, kísérlet sarok, interaktív szakmabemutatók a „Szakmaszigeten”.

Az érdeklődő pedagógusok, szakemberek 2012. november 7-én 11.00 órától Szakmai fórumon kaphatnak betekintést a szakképzés terén várható változásokról.


A kiállítás szerdán 10.00-17.00 óráig, csütörtökön 9.00-16.00 óráig ingyenesen látogatható.

 
2012. november 13-án 9.00 órától a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Törökszentmiklósi Kirendeltsége Pályaválasztási szakmai napot szervez, ahol egyéni,- csoportos, és családi pályaválasztási tanácsadásra, önismereti kérdőívek kitöltésére várják az érdeklődőket. Lesz csoportos „Keress állást” játék, tájékoztatást kaphatnak a tanulók jogairól, együttélés, alkalmazkodás szabályiról, helyi gazdasági, - munkaerő-piaci helyzetről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése