2013. március 14., csütörtök

A középiskolai jelentkezések módosításáról

A középfokú felvételi eljárásban 2013. március 18-án és 19-én lehetőség van a jelentkezések módosítására az általános iskolákban.
A középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító Tanulói adatlapot kell kitölteniük.

A módosításra az általános iskolában van lehetőség 2013. március 18-án és 19-én. Az általános iskolának a módosító Tanulói adatlapokat a KIFIR rendszerben kell előállítania, és 2013. március 20-ig postára adnia a Felvételi Központ számára.
A módosító Tanulói adatlapot a jelentkező általános iskolájában, az eredeti Tanulói adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni.
A módosító Tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött Tanulói adatlap érvényét veszti.
Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők, akik Tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a Felvételi Központ részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig.

Mit lehet a jelentkezéseken módosítani és mit nem?
A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje átalakítható, megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a Tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján.  Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott Jelentkezési lapon fel kell tüntetni. 
Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító Tanulói adatlapon megjelölni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése