2013. március 8., péntek

Tényleg?! – A TTE új honlapja fiataloknak

Hogy volt, hogy nem volt...Történelemszemlélet-formáló honlap fiataloknak. A közkeletű nemzettudat-deformáló téveszmékre.
 
Képzeljünk el valakit, aki azzal henceg egy társaságban, hogy régebben a bátyjával sokakat megvert. Mikor a báty megjegyezi, hogy ez nem igaz, az ember nekiesik: „Családáruló! Elvennéd a dicső múltunkat?!” A báty elmondhatná, hogy inkább a közösen felépített házzal kéne büszkélkedni (cirkófűtés!), de inkább csak legyint és hazamegy.

Ugyanígy vannak, akik azt gondolják, hogy a történész, aki a valós múltat tárja fel, árt a nemzeti büszkeségnek, és sikertelenségre ítéli a hazát, sőt leértékeli saját népét a külföld előtt. 

Tényleg? Valóban azok a nevetségesek, akik őszintén beszélnek a múltjukról, nem inkább azok, akik operettes álmúltat költenek? És annyira rossz a helyzetünk, hogy nemzeti önbizalmunkat csak kitalációkra építhetjük?
Rovatok Cáfolós: közkeletű állítások, szakemberek által írt cáfolatok sumermagyartól a Kádár-korig Mások háza tája: hogyan küszködnek kínos és kitaláltan dicső múltjukkal más népek? Melldöngetős: mi mindenre lehetnénk büszkék, és mégsem vagyunk? Észvesztő videók: Leopold és Dr. Naftalin Ernő leleplezi a magyar ősidőket
Szerkeszti: Lőrinc László

http://tenyleg.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/T%C3%A9nyleg/416249308454874
Forrás: Történelemtanárok Egylete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése