2013. március 16., szombat

Diáksport támogatása


Együttműködési megállapodást kötött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) és a Magyar Diáksport Szövetség csütörtökön Budapesten.

Balogh Gábor, a szövetség elnöke rámutatott: az a cél, hogy minél több gyermekkel szerettessék meg a sportot, és a pedagógusokat is szeretnék megnyerni, hogy még nagyobb kedvvel terjesszék a köznevelési intézményekben a diáksportot. Szeretnének továbbá uniós programokon is indulni, és országos szintű programokat kezdeményezni az egészséges életmód és a sport terjesztése érdekében - jelezte.

Marekné Pintér Aranka, a Klik vezetője azt mondta: bízik abban, hogy az együttműködés elősegíti majd egy egészséges nemzedék létrejöttét, és kiemelte a diáksport közösségépítő erejét.

A csütörtökön aláírt megállapodás kiterjed a köznevelést és a diáksportot egyidejűleg érintő ügyekben a kölcsönös szakmai segítségnyújtásra és az információcserére. Mindkét szervezet céljának tekinti a magyarországi köznevelési intézményekben a tanulók fizikai aktivitásának, sportolási hajlandóságának növelését, a közösségi és szakmai kapcsolatok erősítését a diákolimpiai versenyrendszer és a testnevelés területén.

A felek kifejezték szándékukat a tanulók testmozgással kapcsolatos lehetőségeinek kiszélesítésére, így különösen a sportlétesítményekhez, sportszervezetekhez, sport és egészségügyi szakemberekhez való gyors, egyszerű és költséghatékony hozzáférésre.

A diáksport területén a tanulók diáksport-egyesületi rendszerbe történő bekapcsolására törekednek, a testnevelés területén pedig kölcsönösen elő kívánják mozdítani a mindennapos testnevelés sikeres bevezetését.

A Magyar Diáksport Szövetség 25 éve alakult, korábban kifejezetten a diákolimpiai verseny rendezésével foglalkozott, tevékenysége a közelmúltban kibővült az iskolai testnevelésben való módszertani segítségnyújtással, és a diáksport erősítésével.

Forrás: www.utanpotlassport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése