2013. május 17., péntek

Nyári programajánló


Kádár Tamás: Hét nap nyár

Diákünnep Gyulán—EDÜ

Május 30. és június 2. között ünnepli 50 eves jubileumát Gyulán az Erkel Diákünnepek rendezvénysorozat. A négynapos kultúrális, ifjúsági fesztiválon huszonhat kategóriában mérhetik össze tudásukat és tehetségüket a diákok, akiket koncertekkel, kiállításokkal is várnak a szervezők.  www.erkeldiakunnepek.hu



Aratónap Jászapáti, 2013. július 13.

Jászapátin XVII. alkalommal kerül megrendezésre a hagyományos ARATÓNAP, és ennek keretében a 15. KAKASPÖRKÖLT FŐZŐVERSENY. Az Aratónap célja a hagyományok ápolásán túl az, hogy a fiatalok megismerjék nagyanyáink, nagyapáink hogyan gyűjtötték be a gabonát, az életet adó kenyérhez.


Hagyományfesztivál. Aratófalatok Ünnepe Rákóczifalván

A Kuruc Hagyományőrző Egyesület, Rákóczifalva Város közreműködésével tizenharmadik alkalommal rendezi meg Aratófalatok Ünnepe rendezvényét július 13-án.
Programok: Népművészeti Filmszemle - X. Országos és Nemzetközi Kenyérsütő Verseny - kuructábor, kézműves-vásár - Rákóczi legerősebb embere verseny - fogathajtó emlékverseny - lovasprogramok, bemutatók. 


Abádszalóki Kompérfesztivál

Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az egynapos gasztronómiai fesztivál az Abádszalókon, június 29-én, szombaton.


Geotábor a Bakonyban

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság az erdei iskola-rendszerű oktatás kifejezetten földrajzi-földtani tartalmú változataként dolgozta ki a geotáborokat. A programok döntő részét középiskolai földrajz-biológia szakos tanár, kiváló helyismerettel rendelkező geotúra-vezető biztosítja.
Az Általános iskola felső tagozatának földrajz tananyagához kapcsolódó “terepgyakorlat” legfőbb vonzereje a földtani-geológiai ismeretek élményszerű elmélyítése.
Négy helyszínen kínálnak kedvező táborozási lehetőséget.
www.bakony-balaton-geopark.hu/aktualis/geotabor


Futballfesztivál Kaposváron

Július 14-től 20-ig húsz labdarúgópályán rendezik meg Kaposváron és környékén az Intersport Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Fesztivált. A világ minden tájáról érkező diákok színvonalas mérkőzéseken mérhetik össze tudásukat. Erre az időszakra a főtér és környéke is fesztiválfaluvá változik.
www.youthfootballfestival.org/index.php?lang-hun


 Gyermekszínjátszás Debrecenben


Július 7-9-ig rendezik meg Debrecenben az Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó záró programját. Az izgalmas finálé tartalmas programnak ígérkezik


Tiszavirág Fesztivál 2013

Szolnok kulturális életének felpezsdítésére rendezték meg először 2006-ban a Tiszavirág Fesztivált. A hagyományőrző mesterségeket bemutató park, borházak, borászok kiállítása várja az érdeklődőket immáron 8. alkalommal.  A Szolnoki Tiszavirág Fesztivál már nyolcadik alkalommal várja azokat a látogatókat, akik rabjai a Tiszának és idén is kíváncsiak arra a lenyűgöző természeti csodára, amely a kérészek virágzását mutatja meg.A természetes fesztivál évről évre magas színvonalú zenei, kulturális, gasztronómiai, vásározós és természet közeli programokkal szórakoztatja a nászünneplő embereket.
www.tiszaviragfesztival.hu
 

Griff Nemzetközi Motoros Találkozó 2013 Tiszaföldvár

2013. július 11. és július 14.  között huszonegyedik alkalommal rendezik meg a találkozót Tiszaföldváron. Motoros ügyességi vetélkedők, felvonulás, koncertek, repülős programok, vízi vetélkedők, hangerőmérés, tombola, tűzijáték várja az érdeklődőket.


Győrkőcfesztivál

Ingyenes rendezvény, ahol a gyerekek fennhatósága alá kerül Győr egy része. Tíz helyszínen, ezer programot kínálnak az érdeklődőknek a július 5. és 7. közötti hétvégén.
www.gyorkoc.hu

Legendák a Levegőben 2013.

Június 8-9. között várja a repülők rajongóit a Legendák a Levegőben Repülőnap Szolnokon, a Szandai Réten. A belépés ingyenes!


Jász Világtalálkozó

Az idén június 21-23. között tartják meg Jászberényben 19. alkalommal a Jász Világtalálkozót. A jászok életében közel két évtizede meghatározónak számító társadalmi esemény a találkozó. A jászok nagyszabású randevújának évente más-más település adott otthont. A jászok első világtalálkozóját 1995-ben, Jászberényben tartották a jász redemptio, azaz a jász önmegváltás 250. évfordulója alkalmából. 2013-ban ismét Jászberény lesz a házigazda.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése