2013. május 4., szombat

UNICEF kutatás a magyar gyerekek tapasztalatairól a sportban

A KÉRDŐÍVET KITÖLTHETED ITT! 

 

A rendszeres testmozgás nagyon fontos a gyermekek életében. A sport és a játék elősegíti a testi és lelki fejlődésüket, formálja személyiségüket, hozzájárul egészségi állapotuk, valamint szociális készségeik, képességeik javításához. A fiatalok a játékon keresztül toleranciát, fegyelmet és egymás iránti tiszteletet tanulnak. A sport emellett hozzájárulhat a konfliktusok feloldásához, a társadalmi befogadáshoz, segítheti a nemek közötti egyenlőséget. Mindezek miatt az UNICEF fontosnak tartja a gyerekek szabadidőhöz és játékhoz való jogának biztosítását, és tevékenysége során mindig is kiemelten kezelte a sport jótékony hatását.

 

sport a gyerekek számára elsősorban örömforrás, sajnos azonban előfordulhat, hogy a gyermekek nem csak pozitív élményeket szereznek sport közben. A csapattársak, vagy akár felnőttek viselkedése, a sportolás légköre jó esetben pozitív és megerősítő, rossz esetben viszont erőszakos és bántalmazó. 

 

Szeretnénk, ha a sport minden gyerek számára örömteli és pozitív élmény lenne!

 

Mivel Magyarországon egyelőre semmilyen adattal nem rendelkezünk a témában, első lépésként fel kell mérnünk, hogy a sporthoz kapcsolódóan milyen élményeket, tapasztalatokat szereznek a gyermekek. Készítettünk egy online kérdőívet, amiben felnőtteket kérdezünk gyermekkori, tehát 18 éves koránál korábbi élményeiről. 

 

Kitöltésével nagy segítséget nyújtasz az UNICEF-nek és mindazoknak a szakembereknek, akiknek fontos, hogy a gyerekeket az élet minden területén (így a sportban is) biztonságos és támogató légkör vegye körül. 

 

A kérdőív kitöltése kb. 15 percet vesz igénybe, melyben semmilyen személyes adatot nem kérünk, és válaszaidat bizalmasan kezeljük!

 

Ha a kérdőívvel kapcsolatban bármiféle kérdésed van, felteheted e-mailen az unicef(kukac)unicef(pont)hu címen, és mi örömmel megválaszoljuk!

 
TEGYÜNK AZÉRT, HOGY A SPORT MINDEN GYEREK SZÁMÁRA ÖRÖMTELI ÉS POZITÍV ÉLMÉNY LEGYEN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése