2013. január 10., csütörtök

Támogatás iskolai újság szerkesztéséhez

A www.energiasuli.hu weboldalon megtalálható szoftveres felület segítségével bárki könnyedén és egyszerűen összeállíthatja az iskola saját újságját. Az őszi és tavaszi félévben a leggyorsabban regisztráló 100-100 iskola számára az ELMÜ-ÉMÁSZ Társaságcsoport 500-500 példányban ingyenesen kinyomtatja és leszállítja az iskolaújságokat.

A 2012/2013-as őszi félévben az újságszerkesztés befejezésének határideje 2013. február 1., a kész újságok leszállítása: 2013. február
A program átfogó, komplex szerkesztési-nyomtatási segítséget biztosít, ami motivációt nyújthat ahhoz, hogy a diákok írjanak, szerkesszenek, fotózzanak, és elkészítsék saját iskolaújságjukat. Az olvasás megszerettetése, az írott szó és gondolat fontosságának hangsúlyozása is kiemelt célként jelenig meg.

A programra bármely hazai oktatási intézmény jelentkezhet, ahol az általános iskolás korosztály (6-14 év) képzése folyik. Nem kell mást tenniük, mint a program internetes oldalán, a www.energiasuli.hu weboldalon regisztrálni. Az ott megtalálható szoftveres felület segítségével bárki könnyedén és egyszerűen összeállíthatja az iskola saját újságját. A szerkesztést bármikor félbe lehet szakítani, elmenteni, majd a későbbiekben folytatni.
Az őszi, illetve a tavaszi félévben leggyorsabban regisztráló 100-100 iskola számára a Társaságcsoport 500-500 példányban kinyomtatja és leszállítja az iskolaújságokat!
Saját iskolaújságját természetesen ezen 100-100 iskolán felül is bármely intézmény éppúgy elkészítheti, hiszen a „papírmentes jövő” egyébként is az online újságírás irányába mutat. Azaz a megszületett iskolaújság elektronikus formátumban lementhető, továbbküldhető, az iskola internetes oldaláról letölthetővé tehető bárki számára, ahogy egyéni kinyomtatásának sincs akadálya.

További információ: www.energiasuli.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése