2013. január 29., kedd

Te is olvasol, ugye? - olvasásnépszerűsítő pályázat

A kiírók a pályázat keretében egy értő, értékelő, ugyanakkor élményközpontú könyv- és lapolvasásra szeretnék inspirálni a 14-18 éves korosztályt. A Te is olvasol, ugye? című kampány az olvasásra mint szórakozási formára, élményszerzési módra hívja fel a figyelmet. Céljai megvalósításához egy olyan fiatal, népszerű szerzőt hívtak segítségül, aki mind személyes karakterével, mind műveivel bizonyítottan képes megszólítani, dinamizálni, aktivitásra bírni a 14-18 éves olvasóközösséget.
 
Te is olvasol, ugye? című pályázat keretében a résztvevő országos és megyei napi- és hetilapok összehangoltan, egy időben közzéteszik a népszerű, fiatal író, Grecsó Krisztián Csak egy tánc című kisprózáját. A megjelent Grecsó-novellához kapcsolódóan pályázatot hirdetnek középiskolások számára. Játékra hívják a diákokat: Írjanak rövid értelmező szöveget (kritikát, vitairatot, esszét), küldjék el a kampány e-mail címére! A pályamunkákat reprezentatív zsűri értékeli, a legjobbnak választott szöveg szerzője egy 150 000 Ft értékű táblagépet kap ajándékba – valamint egy lehetőséget. Dönthet arról, kik kapják a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) könyvkiadói által felajánlott könyvcsomagokat. Vagyis a győztes ajándékot kap, és az olvasás élményét ajándékozza mások számára.
A kezdeményezést (művével) segítő író: Grecsó Krisztián író 1976-ban született Szegváron. Első irodalmi sikerét a Pletykaanyu című novelláskötetével aratta, 2001-ben. 2005-ben látott napvilágot Isten hozott című regénye, amely 2007-ben németül, 2008-ban csehül, 2009-ben szlovénul is megjelent. Legfrissebb kötete, a Mellettem elférsz című regény 2011-ben került a könyvesboltokba. Grecsó Krisztián népszerű tárcaíró, publicista, irodalmi estek gyakori, kedvelt vendége – az élő magyar irodalom egyik ikonikus alkotója.
A pályázat projektmenedzsere és sajtókapcsolati felelőse: Szabó Tibor Benjámin, az SGA kurátora (szabo.tibor.benjamin@gmail.com, +36/70 512-8626)
 A pályázat szakmai mentora: Diószegi Endre középiskolai tanár (tandor@vnet.hu)
 A diákok pályamunkáit elbíráló zsűri elnöke: Für Anikó színművésznő
 A kezdeményezés főbb eseményei:
  • 2013. március 13. – A pályázat beharangozójának megjelenése a résztvevő lapokban
  • 2013. március 20. – A novella első részletének megjelenése
  • 2013. március 27. – A novella második részletének megjelenése
  • 2013. április 04. – A diákok pályamunkájának beküldési határideje
  • 2013. április 11. – Előértékelés, a tíz legjobb dolgozatot kiválasztása
  • 2013. április 15. – A Für Anikó vezette zsűri a tíz dolgozatból kiválasztja a legjobbat
  • 2013. április 21. – Eredményhirdetés a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A zsűri értékeli a pályamunkákat, méltatja a győztes dolgozatot,átadja a nyertesnek az értékes ajándékot (egy 150 000 Ft értékű táblagépet)
  • 2013. április 22. – A győztes pályamű megjelenése a lapokban
 További információ a facebook.com/teisolvasol oldalon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése